Kip in de wok met taboulé en seizoengroenten

© Getty

Voor 4 personen
  • 1 rode paprika
  • 1 rode chilipeper
  • 1 rode ui
  • 1/2 wortel
  • 1/2 citroen
  • 1/4 courgette
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 handvol korianderblaadjes
  • 1 handvol muntblaadjes
  • 150 g couscous
  • kippenbouillon
  • 1 tl harissa
  • 1 tl ras-el-hanout
  • 500 g kipfilet
Marinade
  • 4 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el gekonfijte gember
  • 1 tl komijn uit de vijzel
  • 1 tl verse koriander
  • sap van 1/2 citroen
  • tijm
  • rozemarijn
  • peper
  • zout
Bereiding
  1. Blaker de paprika zwart onder de grill, doe in een gesloten plasticzak, wacht even en verwijder de schil. Snij fijn. Snipper de rode ui en snij de andere groenten klein. Hak koriander en munt.
  2. Voeg de warme bouillon al roerend toe aan de couscous en breng op smaak met harissa, ras-el-hanout, koriander en sap van een halve citroen. Meng de fijngesneden groenten en de munt door de couscous. Laat 1 uur onder folie staan in de koelkast.
  3. Snij de kip in stukjes, marineer het vlees enkele uren en bak in de wok. Leg de kip bovenop de taboulé en versier met korianderblaadjes.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content