Gewokte kip met taboulé en seizoengroenten

Voor 4 :

Voor 4 :

1 rode paprika

1 rode chilipeper

1 rode ui

1/2 wortel

1/2 citroen

1/4 courgette

2 stengels bleekselderij

1 handvol korianderblaadjes

1 handvol muntblaadjes

150 g voorgekookte couscous

2x zoveel kippenbouillon

1 tl harissa

1 tl ras-el-hanout

500 g kipfilet

Marinade :

4 el olijfolie

1 el balsamicoazijn

1 el lemon tagine (bij Delhaize)

1 el gekonfijte gember

1 tl komijn uit de vijzel

1 tl verse koriander

tijm

rozemarijn

peper

zout

Blaker de paprika zwart onder de grill, doe in een gesloten plasticzak, wacht even en verwijder de schil. Snij fijn. Snipper de rode ui en snij de andere groenten klein. Hak koriander en munt. Voeg de warme bouillon al roerend toe aan de couscous en breng op smaak met harissa, ras-el-hanout, koriander en sap van een halve citroen. Meng de fijngesneden groenten en de munt door de couscous. Laat 1 uur onder folie staan in de koelkast.

Snij de kipfilets in de lengte in plakjes, marineer het vlees enkele uren en bak in de wok. Plaats een ring in het midden van het bord en vul met taboulé. Leg er de kip bovenop en versier met korianderblaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content