Gevulde zeebaars met venkel en gebakken aardappelen met rode paprika en oregano

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

Voor de dille-ansjovismayonaise : 1 bosje verse dille, 4 grofgehakte ansjovisfilets op olijfolie, 4 dl verse, huisgemaakte mayonaise, peper. Voor de aardappelen: 20 vastkokende aardappelen, 2 rode paprika’s, olijfolie, enkele takjes verse oregano, zwarte peper en grof zeezout. Voor de zeebaars: 2 venkelknollen, 4 kleine ontschubde zeebaarzen van ongeveer 400 g elk, peper en zout, olijfolie.

Werk eerst de mayonaise af. Hak de dille grof en doe hem samen met de ansjovis bij de mayonaise. Mix fijn en controleer de kruiding. Laat rusten in de ijskast.

Kook de aardappelen in de schil halfgaar en laat afkoelen. Snijd de paprika’s in reepjes. Schil de aardappelen en bak ze met de paprika’s krokant in olijfolie. Doe er op het einde de fijngewreven takjes oregano bij en kruid met zwarte peper en grof zeezout.

Snijd de venkelknollen in reepjes en blancheer ze gedurende 2 minuten in lichtgezouten kokend water.

Laat goed uitlekken. Maak de buikholte van de zeebaarzen schoon of laat dit doen door de vishandelaar. Kruid de holte met peper en zout en vul ze op met de venkel.

Smeer de zeebaarzen in met olijfolie en gril ze gedurende 5 tot 6 minuten langs elke kant op de barbecue. Geef er de gebakken aardappelen en de dille-ansjovismayonaise apart bij.Tip

Gebruikt u grotere zeebaarzen, maak dan voorzichtig schuine insnijdingen in het vlees en kruid met peper en zout. Zo zal de hele vis beter gekruid zijn.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Tip: Gebruikt u grotere zeebaarzen, maak dan voorzichtig schuine insnijdingen in het vlees en kruid met peper en zout. Zo zal de hele vis beter gekruid zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content