Voor 4 à 6:
1 mooie varkenslap (1 of 2 dikke sneden achterham of spiering kunnen ook)
160 g ultradun gesneden Ardense nootham
150 g mager vers spek
200 g varkensgehakt
een halve teen look
10 takjes platte peterselie
1 ei
2 el reuzel
100 g fijngehakte uien
3 hardgekookte eieren
25 cl rode wijn
peper en zout
een mespunt foelie
De vulling bereiden: Look en peterselie zeer fijn snijden. Het ontvette spek en de Ardense nootham in blokjes verdelen. Het hele ei en het gehakt aan de overige ingrediënten toevoegen. Alles mengen. Kruiden met peper en zout (pas op: de ham is al zout). De varkenslap (ze laten overlappen als het er twee zijn) op een plank leggen zodat u een stuk vlees bekomt van 20 bij 30 cm. Een deel van de vulling in het midden leggen. De hardgekookte eieren in de lengterichting in het midden van de vulling drukken en bedekken met de rest van de vulling. Het pakket sluiten en dichthouden met houten prikkers.
De reuzel verhitten in een stoofpan en daarin de uien even laten zweten. Voorzichtig het vleespakket in de pan leggen en het vuur iets hoger draaien om het vlees aan alle kanten te bruinen. Bevochtigen met de wijn en lichtjes kruiden met peper, zout en eventueel een mespunt foelie. Laten garen onder deksel op een laag vuur gedurende 50 minuten. In de helft van de bereidingstijd het pakket omdraaien. Warm serveren met de saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier