Voor 4 personen :
8 dunne varkenslapjes,
1 bolletje mozzarella,
8 blaadjes salie,
4 zongedroogde tomaatjes,
1 eiwit,
paneermeel,
1 rode en 1 gele paprika,
2 dl groentebouillon,
4 dl lichte room (of sojaroom),
olijfolie,
zoet paprikapoeder,
peper & zout
Leg de vleeslapjes tussen twee vellen plasticfolie en sla ze plat. Snij de uitgelekte mozzarella in 8 plakjes. Halveer de tomaatjes. Leg op een helft van elk lapje een plakje mozzarella, een blaadje salie en een half tomaatje. Vouw de lapjes dubbel, steek ze vast met een prikker. Kruid ze met peper en zout. Wentel ze door losgeklopt eiwit en paneermeel. Zet ze een kwartier in de koelkast. Spoel de paprika’s, snij ze in stukken en kook ze 4 Ã 5 minuten in de bouillon. Pureer met de staafmixer. Zeef de coulis (om alle velletjes te verwijderen). Voeg er de room aan toe en laat op een zacht vuur inkoken tot sausdikte. Kruid de paprikaroom naar smaak bij met paprikapoeder, peper en zout. Bak de varkenslapjes 5 tot 7 minuten aan elke kant in olijfolie, op een niet te heet vuur. Serveer met de paprikaroom en pasta.
Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier