Gevulde tomaten met noten en honing
Voor 6:
Voor 6:
10 rijpe tomaten
30 g boter
100 g suiker
150 g pijnboompitten
150 g gepelde en fijngehakte amandelen
80 g fijngehakte walnoten
het sap van een halve citroen
50 g honing
Dompel de tomaten even onder in kokend water. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze voorzichtig. Probeer de schil zo intact mogelijk te laten. Snijd hoedjes van de tomaten en haal er de pitjes en wat van het vruchtvlees uit. Zet ze omgekeerd, zodat het overtollige water er kan uitlopen.
Maak een karamelsaus met de boter en de suiker, doe er de noten bij en laat op een zacht vuurtje licht pruttelen tot de noten bruin kleuren. Voeg een scheutje water toe als de karamel te dik wordt. Deglaceer met het citroensap.
Meng de honing onder het notenmengsel en vul er de tomaten mee op. Zet gedurende 6 minuten in een oven van 180°C en versier nadien eventueel met gekonfijte tomatenschil.
Voor gekonfijte tomatenschillen: 1 kg suiker, 1 l water, 200 g glucose, sap van een citroen. Meng alle ingrediënten onder elkaar en maak er een suikersiroop mee. Laat afkoelen. Dompel er de tomatenschillen verscheidene keren in onder en laat ze drogen op een rooster.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier