Gevulde sardienen op Siciliaanse wijze

© Getty

Gevulde sardienen op Siciliaanse wijze – ofwel: le sarde a beccafico – is een typisch gerecht uit de Siciliaanse keuken. De vulling varieert per regio.

Voor 4 personen
  • 4 grote schoongemaakte sardienen
  • 120 g verkruimeld brood
  • 120 g gemalen parmezaanse kaas
  • 20 g gehakte peterselie
  • 20 g pijnboompitten
  • verse tomatensaus (van 400g trostomaten)
Bereiding
  1. Haal de graten uit de vis en duw de filet plat. Meng broodkruim, kaas, peterselie en pijnboompitten.
  2. Leg wat vulling op de sardien en rol de visfilet op.
  3. Schik de visjes naast elkaar op een ovenschotel en bak ze een kwartier in de oven.
  4. Serveer de gevukde sardienen op een bedje van tomatensaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content