Gevulde pompoentjes

  • Moeilijkheid

Gevulde pompoentjes

Voor 4 personen:

4 mini pompoenen

1/2 dl water

100 g gekookte Bosto Snelkookrijst 8 min.

2 koffielepels kerriepasta

1 eetlepel fijngehakte koriander

1 groene appel, geschild en in blokjes

1 kleine courgette en wortel, in blokjes

60 g champignons

2 koffielepels rozijnen

1 koffielepel garam massala

50 g boter

Zet de oven op 200°C. Snijd de kapjes van de pompoenen en schep de pitjes eruit. Zet de pompoenen met het kapje er weer op in een ovenschotel, giet het water erbij en dek af met alufolie. Zet 30 minuten in de oven.

Haal de pompoenen uit de schaal, giet het water weg en bestrijk de schaal met olie. Meng de rijst met de kerriepasta, koriander, appel, courgette, wortel, schijfjes champignons, de krenten, garam massala en de boter. Vul de pompoenen hiermee en leg de kapjes er weer op. Zet ze weer in de schaal, dek af en bak nog eens 20 minuten.

Tip: Garam Massala is een Indische kruidenmengeling met komijn- en korianderzaad, zwarte peper, kruidnagel, kardemon, laurier, kaneel en rode chili.

Bereidingstijd: 60 minuten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content