Gevulde pijlinktvis met zeevruchten

  • Moeilijkheid

Voor 6 tot 8 personen:

1 kg kleine pijlinktvis

100 g wortelen

100 g prei

1 granaatappel

Voor de vulling:

300 g gamba’s

1 eiwit

2 el sherry (fino of manzanilla)

peper en zout

Voor de vinaigrette:

de pantsers van de gamba’s

2 el olijfolie

50 g geconcentreerde tomatenpuree

2 fijngehakte teentjes knoflook

1 el suiker

1 dl water

2 el sherryazijn

8 el olijfolie extra vierge

Pel de gamba’s en doe het vlees samen met het eiwit en de sherry in de cutter. Kruid met peper en zout en hak zo fijn mogelijk. Vul de schoongemaakte pijlinktvis met de farce en prik de opening dicht met cocktailprikkers. Stoom de inktvis beetgaar in 5 minuten, laat afkoelen en snijd in rondjes. Bak de gambapantsers aan in 2 eetlepels olijfolie. Doe er de tomatenpuree, knoflook en suiker bij, bevochtig met water en laat zachtjes inkoken. Duw de pantsers goed uit en zeef de saus door een puntzeef. Voeg de azijn toe en maak een vinaigrette met de olijfolie. Verdeel de rondjes gevulde pijlinktvis op de borden en lepel er de vinaigrette en eenzelfde hoeveelheid olijfolie rond. Versier met gefrituurde julienne van prei en wortelen en met pitten van granaatappel.

Tijdsduur: 35 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content