Voor 4:

1/2 bosje peterselie

aardappelpuree met boter

eierdooier en melk

3 tenen knoflook

4 el vers wit broodkruim

2 gesnipperde sjalotten

4 el pijnboompitten

4 el versgeraspte Parmezaanse kaas

kervel

basilicum

12-16 schoongemaakte kleine pijlinktvissen

Bereidingswijze:

Hak de peterselie grof, blancheer 2 min. in kokend water en giet af. Meng onder de aardappelpuree en stamp goed fijn. Hou warm. Hak de knoflook fijn en mix fijn met het broodkruim, de sjalotten, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, kervel en basilicum.

Maak de pijlinktvissen schoon en spoel ze uitvoerig onder koud stromend water. Vul op met het kruidige broodkruim, steek dicht met cocktailprikkers en bak aan alle kanten in boter. Zet de pijnlinktvissen nog 5 min. in de oven op 160°C. Schik ze op de aardappel-peterseliepuree en serveer meteen.

Voor 4: 1/2 bosje peterselieaardappelpuree met botereierdooier en melk3 tenen knoflook4 el vers wit broodkruim2 gesnipperde sjalotten4 el pijnboompitten4 el versgeraspte Parmezaanse kaaskervelbasilicum12-16 schoongemaakte kleine pijlinktvissenBereidingswijze:Hak de peterselie grof, blancheer 2 min. in kokend water en giet af. Meng onder de aardappelpuree en stamp goed fijn. Hou warm. Hak de knoflook fijn en mix fijn met het broodkruim, de sjalotten, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, kervel en basilicum. Maak de pijlinktvissen schoon en spoel ze uitvoerig onder koud stromend water. Vul op met het kruidige broodkruim, steek dicht met cocktailprikkers en bak aan alle kanten in boter. Zet de pijnlinktvissen nog 5 min. in de oven op 160°C. Schik ze op de aardappel-peterseliepuree en serveer meteen.