Gevulde peren met chocoladesaus

  • Moeilijkheid

Nodig voor zes :

6 peren (Beurré Hardy)

het sap en reepjes schil van 1 citroen

7,5 dl droge witte wijn

het sap van 3 sinaasappels

2 kruidnagels

200 g griessuiker

Vulling :

5 verse ongezouten pistachenoten

60 g boter

1 flinke soeplepel cacaopoeder

4 soeplepels griessuiker

3 soeplepels water

1 dl room

1 soeplepel bloemsuiker

Chocoladesaus :

250 g bittere chocolade

100 g griessuiker

1 dl verse room

een scheutje cognac

Het onderste stuk van de peren afsnijden en de peren langs de onderkant uithollen. De peren in een pan plaatsen die juist groot genoeg is. Witte wijn en citroensap toevoegen. Water in de pan gieten tot de peren tot aan de steeltjes onder staan. Aan de kook brengen en het sap van de sinaasappels, de kruidnagels, de griessuiker en de citroenzeste toevoegen. De gepocheerde peren na 20 minuten verwijderen en het gezeefde kookvocht tot een siroop inkoken. De siroop koud laten worden.

De pistaches blancheren en fijnhakken. De boter mengen met cacaopoeder, griessuiker en water. Het mengsel in een pan 10 minuten op een zacht vuurtje verwarmen. De chocoladesiroop koud laten worden. 1 dl room met 1 soeplepel bloemsuiker opkloppen tot een crème chantilly. De crème voorzichtig mengen met de gehakte pistaches en de chocoladesiroop. De peren met de chocoladeroom opvullen.

De bittere chocolade smelten in een warmwaterbad en vermengen met cognac, water, griessuiker en verse room. De gevulde peren op borden schikken, omringen met chocoladesaus en overgieten met wijnsiroop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content