Gevulde paprika’s met rijst en gehakt

© Getty

Voor 2 personen
  • 4 kleine groene paprika’s
  • 1 eetlepel boter
  • 1 kleine fijngehakte ui
  • 1 knoflookteentje
  • 250 g mager lamsgehakt
  • 1 gepelde tomaat, in stukjes
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels gekookte rijst
  • peper en zout
  • 1 dl bouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 175°C. Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder pitjes en zaadlijsten. Kook ze 5 minuten in gezouten water en laat uitlekken. Verhit de boter in een
  2. pan, fruit de ui even glazig en pers de look erover. Voeg het gehakt toe en bak het onder voortdurend prakken lichtbruin. Voeg de tomaatstukjes en peterselie toe en laat 5 minuten sudderen.
  3. Roer de rijst door het gehakt en breng op smaak met peper en zout. Vul de paprika’s met dit mengsel en zet ze in een ovenschaal.
  4. Roer de tomatenpuree door de bouillon en schenk dit in de schaal. Dek de gevulde paprika’s met rijst en gehakt af met aluminiumfolie en zet 45 minuten in de oven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content