Gevulde paprika’s met zoetzure ratatouille en pestorisotto

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

2 rode paprika’s

Voor de ratatouille:

2 eetlepels olijfolie

1 rode ui

1 teen knoflook

1/2 gele paprika

1/2 kleine aubergine

1/2 kleine courgette

50 gram rozijnen

125 gram kersttomaatjes

2 eetlepels balsamico

1 eetlepel ahornsiroop

50 gram pijnboompitten, geroosterd

1/2 pakje basilicum

2 eetlepels platte peterselie

Voor de risotto:

25 gram boter

1 bosje lente-uitjes, gehakt

200 gram risottorijst

8 eetlepels verse pesto

3/4 liter groentebouillon

Halveer de rode paprika’s en verwijder de zaadjes. Hak de groenten en kruiden fijn. Laat de rozijnen 15 minuten wellen in warm water. Verhit de olijfolie en fruit de eerste vijf ingrediÔnten voor de ratatouille enkele minuten. Voeg de uitgelekte rozijnen toe en laat 15 minuten stoven. Voeg de overige ingrediÔnten toe en kruid met zout en peper. Vul de rode paprika’s met dit mengsel en zet ze 45 minuten in de oven op 200°C. Fruit voor de risotto de lente-uitjes enkele minuten in de boter. Roer de helft van de pesto door de rijst en voeg toe aan de pan. Fruit 1 minuut en voeg de bouillon toe. Leg een deksel op de pan en laat 20 minuten zacht koken tot al het vocht geabsorbeerd is. Roer de rest van de pesto door de rijst en kruid naar smaak. Verdeel de risotto over vier borden en leg er telkens een gevulde paprikahelft op.

Bereidingstijd: 75 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content