Gevulde paprika’s met groentepuree
Voor 2 personen:
Voor 2 personen:
250 gram mager rundergehakt
100 ml ontvette vleesbouillon
200 gram groene paprika’s (=2 stuks)
40 gram volkorenrijst
2 eetlepels tomatenpuree
5 gram zachte margarine
1 takje peterselie
peper en eventueel zout
Voor de paprikasaus:
150 ml paprikakookvocht of ontvette vleesbouillon
8 gram bloem (= 1 afgestreken eetlepel)
1 koffielepel tomatenpuree
1 takje peterselie
paprikapoeder
peper (zout)
Kook de volkorenrijst gaar. Bak het gehakt al roerend gaar in de margarine. Voeg de tomatenpuree, de peper en de gehakte peterselie toe. Snijd een hoedje van de paprika’s en haal de zaadlijsten eruit. Meng de rijst met het gehakt en voeg eventueel enkele eetlepels warme bouillon toe. Blancheer ondertussen de paprika’s in zacht kokende vleesbouillon. Vul de paprika’s op met het gehaktmengsel en houd ze afgedekt warm in de oven.
Voor de saus:
Breek de bloem met koud kookvocht. Laat het paprikavocht (of vleesbouillon) samen met de tomatenpuree goed koken en indikken tot 100 ml. Breng op smaak met peper, zout en vooral paprikapoeder. Versier met fijngehakte peterselie. Dien de gevulde paprika’s warm op met de saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier