Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 4 kleine groene paprika's
  • 1 eetlepel boter
  • 1 kleine fijngehakte ui
  • 1 knoflookteentje
  • 250 g mager lamsgehakt
  • 1 gepelde tomaat, in stukjes
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels gekookte snelkookrijst 8 min.
  • peper en zout
  • 1 dl bouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree

Verwarm de oven op 175°C. Snijd de kapjes van de paprika's en verwijder pitjes en zaadlijsten. Kook ze 5 minuten in gezouten water en laat uitlekken. Verhit de boter in een

pan, fruit de ui even glazig en pers de look erover. Voeg het gehakt toe en bak het onder voortdurend prakken lichtbruin. Voeg de tomaatstukjes en peterselie toe en laat 5 minuten sudderen.

Roer de rijst door het gehakt en breng op smaak met peper en zout. Vul de paprika's met dit mengsel en zet ze in een ovenschaal. Roer de tomatenpuree door de bouillon en schenk dit in de schaal. Dek af met alufolie en zet 45 minuten in de oven.

Verwarm de oven op 175°C. Snijd de kapjes van de paprika's en verwijder pitjes en zaadlijsten. Kook ze 5 minuten in gezouten water en laat uitlekken. Verhit de boter in eenpan, fruit de ui even glazig en pers de look erover. Voeg het gehakt toe en bak het onder voortdurend prakken lichtbruin. Voeg de tomaatstukjes en peterselie toe en laat 5 minuten sudderen. Roer de rijst door het gehakt en breng op smaak met peper en zout. Vul de paprika's met dit mengsel en zet ze in een ovenschaal. Roer de tomatenpuree door de bouillon en schenk dit in de schaal. Dek af met alufolie en zet 45 minuten in de oven.