Gevulde paprika’s met ratatouille en risotto

© Getty

Voor 4 personen
  • 2 rode paprika’s
Voor de ratatouille
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 kleine aubergine
  • 1/2 kleine courgette
  • 50 gram rozijnen
  • 125 gram kersttomaatjes
  • 2 eetlepels balsamico
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 50 gram pijnboompitten, geroosterd
  • 1/2 pakje basilicum
  • 2 eetlepels platte peterselie
Voor de risotto
  • 25 gram boter
  • 1 bosje lente-uitjes, gehakt
  • 200 gram risottorijst
  • 8 eetlepels verse pesto
  • 3/4 liter groentebouillon
Bereiding
  1. Halveer de rode paprika’s en verwijder de zaadjes. Hak de groenten en kruiden fijn. Laat de rozijnen 15 minuten wellen in warm water.
  2. Verhit de olijfolie en fruit de eerste vijf ingrediƫnten voor de ratatouille enkele minuten. Voeg de uitgelekte rozijnen toe en laat 15 minuten stoven. Voeg de overige ingrediƫnten toe en kruid met zout en peper.
  3. Vul de rode paprika’s met dit mengsel en zet ze 45 minuten in de oven op 200Ā°C.
  4. Fruit voor de risotto de lente-uitjes enkele minuten in de boter. Roer de helft van de pesto door de rijst en voeg toe aan de pan. Fruit 1 minuut en voeg de bouillon toe. Leg een deksel op de pan en laat 20 minuten zacht koken tot al het vocht geabsorbeerd is. Roer de rest van de pesto door de rijst en kruid naar smaak.
  5. Verdeel de risotto over vier borden en leg er de gevulde paprika’s met ratatouille op.

Bereidingstijd: 75 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content