Voor 4:
1 ontbeende lamsschouder
Vulling:
200 g in water gekookte kastanjes
200 g bospaddestoelen
200 g gehakt (mengeling rund, varken en lam)
1 kopje olijfolie
een handje krenten
zout en peper
Saus:
2 uien, in blokjes gesneden
3 gehakte teentjes knoflook
1/2 boeket verse koriander
een snuif gember, kaneel en saffraan
Het gehakt met een weinig olie bakken. De paddestoelen schoonmaken, versnijden en in olie bakken. De paddestoelen mengen met de vermalen kastanjes. Voeg een mengeling van krenten, zout en peper toe. De ontbeende schouder als een zak dichtnaaien met keukengaren. Vullen met een mengeling van vlees en paddestoelen. De opening dichtnaaien. De schouder in een ovenvaste pan met olie aan alle kanten bruinen. Leg een bed van versneden uien, look, de andere kruiden, koriander, zout en peper op de bodem van de pan. De pan enkele minuten op groot vuur verwarmen, het vlees en 1 liter warm water toevoegen. De pan afdekken en 2 uur in een oven van 150° C plaatsen. Het vlees uit de pan halen, laten uitdruipen en bewaren. De uien mixen en het kookvocht verder inkoken tot een dikke, gebonden saus. Het vlees terug in de saus plaatsen en opdienen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier