Gevulde lamsnier

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

8 lamsnieren

10 venkelzaadjes, gedurende vijf minuten in een matig warme oven geroosterd

120 g pijnboompitten, gedurende een nacht geweekt in witte wijn

1 flinke handvol verse koriander

1 afgestreken theelepel versgemalen zwarte peper

2 eetlepels (30 ml) olijfolie

2 eetlepels (30 ml) vissaus

Verwijder het vlies van de nieren, snijd ze open en haal alle zenen eruit. Stamp het venkelzaad in een vijzel tot grof poeder. Giet de pijnboompitten af en doe ze met de koriander eveneens in een vijzel. Stamp dit alles tot u een egaal mengsel hebt verkregen. Voeg de peper toe. Leg een lepel van het mengsel op het midden van elke nier en klap hem dicht. Naai de helften met katoendraad aan elkaar of zet ze vast met cocktailprikkers. Verhit een mengsel van olie en vissaus in een pan. Schroei de nieren hierin dicht (elke kant twee minuten). Breng ze dan met het vocht over in een kleine ovenschaal en bak ze nog tien minuten in een tot 180 ƂĀ°C voorverwarmd

e oven. Serveer ze als voorgerecht of als hoofgerecht, of als hapje tussendoor.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content