Gevulde kwartels renardière

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Dit is een feestgerecht om duimen en vingers bij af te likken. Met dit recept maakt je het probleemloos klaar.

Voor 6 personen

6 kwartels

Vulling:

500 g kalfsgehakt

1 eierdooier

peper en zout

twee sjalotjes

boter

een plakje getruffeerde ganzen- of eendenlever

een handvol pistachenoten

een glaasje port of cognac

Saus renardière:

500 g champignons

250 g gerookt spek

3 sjalotjes

zout en peper

3 dl room

verse dragon

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 225° C. Snijd de borstkas van de kwartels voorzichtig met een scherp mes open en peuter de karkasjes uit de kwartels (dit werkje vergt handigheid en kan ook door de gevogeltehandelaar worden uitgevoerd).

2. Snipper de sjalotjes fijn en fruit in boter. Pel de pistaches en hak fijn. Snijd het plakje ganzen- of eendenlever in kleine blokjes. Vermeng het gehakt, de eierdooier, peper en zout, de sjalotjes, de pistaches, de lever en een klein glaasje port of cognac met elkaar. Vul de kwartels met dit mengsel en naai met stevig garen dicht.

3. Verwarm een klont boter in een braadpan met dikke bodem en bruin de kwartels aan alle kanten. Plaats de braadpan met de kwartels een 20-tal minuten in de oven. Bereid ondertussen de saus. Snijd het spek in kleine blokjes en bak met een klontje boter lichtbruin. Snipper de sjalotjes en fruit in boter.

4. Borstel de champignons schoon, snijd in vieren en bak in een weinig boter lichtbruin. Doe de champignons, spekjes en sjalotjes samen in een pan en voeg room toe. Breng de saus aan de kook en kruid met zout en peper.

5. Roer de dragonblaadjes vlak voor het opdienen door de saus. Dine de kwartels met saus en zelfgemaakte amandelkroketjes op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content