Voor 8:

2 l water

75 cl witte wijn

Bouquet garni: 2 blaadjes laurier, 4 takjes tijm, 5 peterseliestengels

6 takken selderij, grofgesneden

2 uien, grofgesneden

Peper

Zout

8 kleine Noordzeekrabben (of een paar grote om te delen)

1 sjalot, fijne brunoise

10 g boter

Panko: 2 sneetjes wit brood, zonder korsten en verkruimeld (paneermeel)

1 eierdooier

2 lente-ui, grofgesneden

Fleur de sel

1 bos koriander

1 dl yoghurt

Zeste van 1 limoen

3 el mayonaise

Breng het water met de witte wijn, selder en ui, het bouquet garni en voldoende peper en zout aan de kook.

Voeg de noordzeekrabben toe en houd de bouillon gedurende 10 tot 15 minuten tegen het kookpunt aan.

Neem de krabben uit de bouillon en laat ze afkoelen.

Verwijder de scharen, poten en het binnenste van de krabben en haal zorgvuldig al het vlees uit de schaal en scharen.

De scharen en schalen spoel je af en hou je apart als decoratie.

Stoof de sjalot in de boter.

Meng het krabvlees met de zelfgemaakte panko, dooier, lente-ui, look en sjalot en breng op smaak met fleur de sel en peper van de molen.

Dresseer de schalen mooi op een schotel en vul ze met het opgewerkte krabvlees. Dresseer de scharen er gevaarlijk bij. Ongelooflijk lekker!

Tip: dit gerecht kan je makkelijk een dag van tevoren klaarmaken. Op de dag zelf kost het je nog 10 minuten om de schalen te dresseren.

Uit: 'Bring It On' van Dirk Gilis en Filip Fransen, uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts.

Voor 8:2 l water75 cl witte wijnBouquet garni: 2 blaadjes laurier, 4 takjes tijm, 5 peterseliestengels6 takken selderij, grofgesneden2 uien, grofgesnedenPeperZout8 kleine Noordzeekrabben (of een paar grote om te delen)1 sjalot, fijne brunoise10 g boterPanko: 2 sneetjes wit brood, zonder korsten en verkruimeld (paneermeel)1 eierdooier2 lente-ui, grofgesnedenFleur de sel1 bos koriander1 dl yoghurtZeste van 1 limoen3 el mayonaiseBreng het water met de witte wijn, selder en ui, het bouquet garni en voldoende peper en zout aan de kook.Voeg de noordzeekrabben toe en houd de bouillon gedurende 10 tot 15 minuten tegen het kookpunt aan.Neem de krabben uit de bouillon en laat ze afkoelen.Verwijder de scharen, poten en het binnenste van de krabben en haal zorgvuldig al het vlees uit de schaal en scharen.De scharen en schalen spoel je af en hou je apart als decoratie.Stoof de sjalot in de boter.Meng het krabvlees met de zelfgemaakte panko, dooier, lente-ui, look en sjalot en breng op smaak met fleur de sel en peper van de molen.Dresseer de schalen mooi op een schotel en vul ze met het opgewerkte krabvlees. Dresseer de scharen er gevaarlijk bij. Ongelooflijk lekker!Tip: dit gerecht kan je makkelijk een dag van tevoren klaarmaken. Op de dag zelf kost het je nog 10 minuten om de schalen te dresseren.Uit: 'Bring It On' van Dirk Gilis en Filip Fransen, uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts.