Gevulde kip

Voor 4 personen
  • een flinke kip, volledig ontbeend
  • 600 g mager gehakt
  • 1 tot 2 versnipperde uien
  • 1/2 kg champignons
  • 100 g pistachenoten
  • Verse kruiden: kervel, dragon, peterselie peper en zout
Voor de saus
  • 1 kruidenkaasje
  • 1/4 l kippenbouillon
  • scheutje cognac
Bereiding
  1. De kip schoonmaken en het karkas uitsnijden. De pistaches pellen, van de vliesjes ontdoen en fijnhakken. De champignons stoven en het vocht zoveel mogelijk laten verdampen. Daarna fijnhakken en mengen met de uien, het vleesgehakt, de nootjes, de gehakte kruiden (peterselie, dragon en kervel), peper en zout.
  2. De kip met de farce vullen, dichtnaaien en in de oven braden. Regelmatig met braadvocht overgieten. De kip is gaar wanneer men met een vork in het vlees steekt en het vocht, dat na het terugtrekken verschijnt, doorzichtig en helder is.
  3. Het braadvocht verzamelen, ontvetten en met de bouillon aan de kook brengen. Cognac toevoegen en vervolgens de kaas door de saus roeren. Inkoken tot de gewenste dikte.
  4. De gevulde kip in zijn geheel opdienen en aan tafel in plakken versnijden. Serveren met aardappelen of kroketjes en halve peren of perziken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content