Voor 2 personen:

2 kipfilets

Een handvol bloem

2 eidooiers, losgeklopt

5 el paneermeel

5 el pistachenoten,geroosterd en fijngehakt

5 el Parmezaanse kaas, gemalen

Voor de vulling:

1/2 rode ui, in ringengesneden

1/2 blikje ansjovis

1 geroosterde paprika, in blokjes gesneden

2 el pesto

Witte wijn om te blussen

Voor de citroenpuree:

Aardappelpuree voor2 personen

1 citroen

Handvol gesneden spinazie

Voor de saliesaus:

25 cl room

1 tl honing

1 tl kippenfond

5 blaadjes salie, fijn gesneden

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175°C. Stoof voor de vulling de ui aan. Voeg de ansjovis, paprika en pesto toe als de ui glazig is en laat even aanbakken. Blus met witte wijn, laat uitkoken en kruid naar smaak met peper en zout.

Snijd de kipfilets langs de dikste kant in met een dun mes, zodat er een pochetje ontstaat om de kip te vullen. Lepel de vulling hierin. Sluit af met een tandenstoker.

Paneer de gevulde kip: haal door de bloem, daarna door het eigeel en vervolgens door een mengsel van paneermeel, Parmezaanse kaas en pistachenoten. Rooster de kipfilet in de oven gedurende 15 minuten. Meng de puree met de verse spinazie en de zeste van de citroen. Voor de saus meng je de room, salie, honing en kippenfond in een pannetje.

2 kipfiletsEen handvol bloem2 eidooiers, losgeklopt5 el paneermeel5 el pistachenoten,geroosterd en fijngehakt5 el Parmezaanse kaas, gemalenVoor de vulling:1/2 rode ui, in ringengesneden1/2 blikje ansjovis1 geroosterde paprika, in blokjes gesneden2 el pestoWitte wijn om te blussenVoor de citroenpuree:Aardappelpuree voor2 personen1 citroenHandvol gesneden spinazieVoor de saliesaus:25 cl room1 tl honing1 tl kippenfond5 blaadjes salie, fijn gesnedenVerwarm de oven voor op 175°C. Stoof voor de vulling de ui aan. Voeg de ansjovis, paprika en pesto toe als de ui glazig is en laat even aanbakken. Blus met witte wijn, laat uitkoken en kruid naar smaak met peper en zout.Snijd de kipfilets langs de dikste kant in met een dun mes, zodat er een pochetje ontstaat om de kip te vullen. Lepel de vulling hierin. Sluit af met een tandenstoker.Paneer de gevulde kip: haal door de bloem, daarna door het eigeel en vervolgens door een mengsel van paneermeel, Parmezaanse kaas en pistachenoten. Rooster de kipfilet in de oven gedurende 15 minuten. Meng de puree met de verse spinazie en de zeste van de citroen. Voor de saus meng je de room, salie, honing en kippenfond in een pannetje.