Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g dooierzwammen
  • 1 bosje verse tijm
  • 3 à 4 laurierblaadjes
  • 800 g kleine nieuwe aardappelen
  • 4 kalfskoteletten
  • 4 lapjes foie gras van 25 g elk
  • olijfolie
  • 4 à 5 el walnotenolie
  • 4 el boter

Bereiding

  1. Spoel de dooierzwammen en dep droog. Snij indien nodig fijn.
  2. Spoel de tijm en de laurier en zwier droog. Haal de tijmblaadjes van de takjes.
  3. Kook de aardappelen 15 minuten in kokend gezouten water. Giet af.
  4. Snij de kalfskoteletten zijdelings in en vul op met de foie gras. Maak dicht met houten prikkers.
  5. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en bak de gevulde kalfskoteletten 4 à 5 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout.
  6. Verhit de walnotenolie in een anderebraadpan. Voeg de dooierzwammen, tijm en laurier toe. Kruid met peper en zout. Doe er ook de gekookte aardappelen bij.
  7. Gooi het bakvet van het vlees weg en smelt de boter in de pan. Bak de kalfskoteletten nog 2 minuten en bedruip het vlees daarbij voortdurend met de boter.
  8. Verdeel de aardappelen en de dooierzwammen over borden. Schik er de gevulde kalfskoteletten op en serveer meteen.
Voor 4 personen