Gevulde kabeljauwhaasjes met lichte mosterdsaus

  • Moeilijkheid

Bij dit heerlijke gerecht past een stevige witte wijn gemaakt van 100% viognierdruiven. De Château du Trignon Viognier ’98 is een fantastische wijn en kan on line besteld worden via http://www.delhaizewineworld.com

Nodig voor vier:

4 sjalotten

4 kabeljauwhaasjes van 150 g ieder

4 kleine witloofkroppen

2 venkelknollen

peper en zout

een scheutje citroensap

4 aardappelen

4 kleine wortels

een snuifje suiker

Saus:

2 dl visfumet

2 dl room

2 dl witte wijn

1 soeplepel versnipperde sjalotjes

1 soeplepel mosterd van Dijon

2 soeplepels graanmosterd

1 soeplepel olie

De versnipperde sjalotjes in olie stoven tot ze glazig zijn. Witte wijn toevoegen en tot de helft van het volume inkoken. Visfumet in de pan gieten en terug tot de helft inkoken. De helft van de room in de pan doen en laten inkoken tot de saus dikt. De saus op smaak brengen met de twee soorten mosterd, peper en zout.

De kroppen witloof schoon maken. De venkelknollen in twee snijden en schoonmaken. Het groen bewaren. De worteltjes schoonraspen en een toefje groen behouden. De aardappelen schillen. De groenten gaarstomen, te beginnen met de aardappelen, dan de venkel, het witloof en de wortels. De groenten warm houden. Het witloof en de wortels in boter bakken, een snuifje suiker toevoegen en karameliseren.

De vis kruiden met peper en zout en besprenkelen met citroensap. De stukken vis 5 minuten onder een hete grill zetten en 3 minuten in de magnetron garen. Terug onder de grill plaatsen tot de bovenkant een mooie kleur heeft gekregen. De stukken kabeljauw op warme borden schikken. De saus rond de vis gieten. De gestoomde groenten in de saus leggen. De bereiding versieren met venkelgroen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content