Voor 4 :
4 lichaamszakken van inktvis
olijfolie
Vulling :
300 g witte vis
1 ui fijngesnipperd
2 el peterselie fijngehakt
3 teentjes knoflook fijngehakt
1 blikje ansjovis
100 g tapenade van zwarte olijven
Voor de saus :
1 ui
zwarte peper
cayennepeper
een scheut droge witte wijn
6 tomaten, geschild, ontpit en grof gehakt
2 tenen knoflook
tijm
rozemarijn
oregano
laurier
Blancheer de inktvis kort en verwijder het kraakbeen. Kook of stoom de witte vis en laat afkoelen. Plet de vis en voeg de fijngesneden ansjovisfilets toe, daarna de ui, de peterselie, de knoflook en de tapenade. Vul de inktvis met de mengeling. Bak de inktvis in olijfolie op hoog vuur. Temper het vuur, doe de ui erbij en stoof aan, zonder te laten kleuren. Voeg de fijngehakte knoflook toe, daarna de tomaten. Blus de warmte met witte wijn en kruid met tijm, laurier, rozemarijn en oregano. Breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen met het deksel schuin op de pan. Versier met zwarte olijven en serveer met pilafrijst !
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier