Gevulde grotchampignons met kruidenboter en rauwe ham

Ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Verras je gasten met deze gevulde champignons bij het aperitief of als voorgerecht. Serveer ze rechtstreeks uit de oven.

Voor 4 personen

100 g grotchampignons of andere Parijse champignons

100 g boter op kamertemperatuur

2,5 el fijngehakte kruiden (basilicum, kervel, peterselie, bieslook, dille)

1 fijngehakte knoflookteen

1/2 fijngehakte sjalot

1 snede rauwe ham in fijne repen

Bereiding

1. Snijd de stelen van de champignons en hol ze enigszins uit met een aardappelmes. Snijd de stelen in fijne brunoise en doe in een kom.

2. Voeg de boter, de fijngehakte kruiden, knoflook, sjalot en rauwe ham toe en meng goed door elkaar.

3. Vul de champignons ermee op en schik ze op een bakplaat. Zet 4 min. in een oven van 200 Ā°C en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content