
Gevulde groene paprika’s met ansjovis en rozijnen
Voor 4: 4 tot 8 kleine groene paprika’s boter olijfolie eventueel rodepaprikacoulis Voor de vulling: 150 g droog wit broodkruim (bij voorkeur geraspt oud wit brood, zeker geen paneermeel!) 75 g donkere rozijnen 16 fijngehakte zwarte olijven 10 fijngehakte ansjovisfilets (op olie, maar uitgelekt) 2 el kappers 2 el fijngehakte peterselie 1 el fijngesneden basilicum […]
Voor 4:
4 tot 8 kleine groene paprika’s
boter
olijfolie
eventueel rodepaprikacoulis
Voor de vulling:
150 g droog wit broodkruim (bij voorkeur geraspt oud wit brood, zeker geen paneermeel!)
75 g donkere rozijnen
16 fijngehakte zwarte olijven
10 fijngehakte ansjovisfilets (op olie, maar uitgelekt)
2 el kappers
2 el fijngehakte peterselie
1 el fijngesneden basilicum
6 el olijfolie
peper en zout
Meng de ingrediënten voor de vulling. Kruid goed af met peper en zout. Snij een hoedje van de paprika’s en snij voorzichtig de zaadlijsten uit. Vul de paprika’s op met de vulling en druk goed aan. Leg bovenop een klont boter en zet de hoedjes er weer op. Zet de parika’s in een met olijfolie ingewreven ovenschotel. Druppel wat olijfolie erover en giet een kleine scheut water eromheen. Zet gedurende 1 uur in een oven van 200°C. Serveer eventueel met rodepaprikacoulis.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier