Gevulde groene paprika’s met ansjovis en rozijnen

© Getty

Voor 4 personen
Voor de vulling
  • 150 g droog wit broodkruim (liefst oud wit brood, zeker geen paneermeel!)
  • 75 g donkere rozijnen
  • 16 fijngehakte zwarte olijven
  • 10 fijngehakte ansjovisfilets (op olie, uitgelekt)
  • 2 el kappers
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 el fijngesneden basilicum
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout
Bereiding
  1. Meng de ingrediënten voor de vulling. Kruid goed af met peper en zout.
  2. Snij een hoedje van de paprika’s en snij voorzichtig de zaadlijsten uit. Vul de paprika’s op met de vulling en druk goed aan. Leg bovenop een klont boter en zet de hoedjes er weer op.
  3. Zet de parika’s in een met olijfolie ingewreven ovenschotel. Druppel wat olijfolie erover en giet een kleine scheut water eromheen.
  4. Zet gedurende 1 uur in een oven van 200°C. Serveer de gevulde groene paprika’s eventueel met rodepaprikacoulis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content