Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 appelen
  • 100 g dadels
  • 3 el bruine suiker
  • 3 el sinaasappelsap
  • 1 el sinaasappelmarmelade
  • 2 dl room
  • poedersuiker

Was de appelen, haal er de klokhuizen uit met een appelboor. Snij de appelen in het midden rondom in. Ontpit de dadels, hak fijn. Meng met bruine suiker, sinaasappelsap, marmelade. Vul de appelen met de vulling en bak in 25 minuten gaar op 180°C. Klop room stijf met poedersuiker, serveer bij de appelen.

Was de appelen, haal er de klokhuizen uit met een appelboor. Snij de appelen in het midden rondom in. Ontpit de dadels, hak fijn. Meng met bruine suiker, sinaasappelsap, marmelade. Vul de appelen met de vulling en bak in 25 minuten gaar op 180°C. Klop room stijf met poedersuiker, serveer bij de appelen.