Gevulde bintjes

  • Moeilijkheid

Gevulde bintjes

Voor 4:

12 middelgrote bintjes

melk

boter

peper en zout

nootmuskaat

Aardappel 1:

3 stuks lente-ui

50 g gerookte zalm

3 el walnoten

Aardappel 2:

50 g blauwschimmelkaas

75 g gerookte eendenborst (in plakken)

1 kleine sjalot

1 tak munt

Aardappel 3:

1 kleine rode Spaanse peper

75 g gerookte kipfilet

8 takken bieslook

3 el gepelde pindanoten

3 el sojasaus

Kook de ongeschilde aardappelen gaar in lichtgezouten water. Doe dit op een niet te hoog vuur. Snijd nadien hoedjes van de aardappelen, hol ze uit met een lepel en maak er puree van met melk, boter, peper, zout en nootmuskaat. Houd warm.

Maak de vullingen klaar. Voor de eerste aardappel: snijd de lente-ui fijn en de zalm in repen. Hak de walnoten grof. Voor de tweede aardappel: snijd de kaas in blokjes, trek de eendenborst in stukken, snijd de sjalot en de munt fijn. Voor de derde aardappel: snijd de peper fijn, trek de kipfilet in stukken, snijd de bieslook fijn. Rooster de pindanoten in een droge pan, blus met sojasaus.

Meng om de aardappelen te vullen telkensde puree met de vullingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content