Voor 4:
12 middelgrote bintjes
melk
boter
peper en zout
nootmuskaat
Aardappel 1:
3 stuks lente-ui
50 g gerookte zalm
3 el walnoten
Aardappel 2:
50 g blauwschimmelkaas
75 g gerookte eendenborst (in plakken)
1 kleine sjalot
1 tak munt
Aardappel 3:
1 kleine rode Spaanse peper
75 g gerookte kipfilet
8 takken bieslook
3 el gepelde pindanoten
3 el sojasaus
Kook de ongeschilde aardappelen gaar in lichtgezouten water. Doe dit op een niet te hoog vuur. Snijd nadien hoedjes van de aardappelen, hol ze uit met een lepel en maak er puree van met melk, boter, peper, zout en nootmuskaat. Houd warm.
Maak de vullingen klaar. Voor de eerste aardappel: snijd de lente-ui fijn en de zalm in repen. Hak de walnoten grof. Voor de tweede aardappel: snijd de kaas in blokjes, trek de eendenborst in stukken, snijd de sjalot en de munt fijn. Voor de derde aardappel: snijd de peper fijn, trek de kipfilet in stukken, snijd de bieslook fijn. Rooster de pindanoten in een droge pan, blus met sojasaus.
Meng om de aardappelen te vullen telkensde puree met de vullingen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier