Voor 4:
4 appels,
sap van 1 citroen,
100 g Gandaham,
1 bussel groene asperges,
1 sjalot,
100 g komkommer,
100 g fijne boontjes (gekookt),
50 g walnoten,
1dl olijfolie,
1 el mosterd,
0,5 dl balsamicoazijn,
peper van de molen
Mousse :
100 g blauw-geaderde kaas,
1 dl room ,
1 sjalotje,
1 gelatineblaadje,
cognac,
droge sherry
Garnituur : lente-uitjes
Snij op een creatieve manier, bijvoorbeeld in de vorm van haaientanden, een dekseltje uit de appels. Verwijder het klokhuis en hol ze uit met een parisiennelepel. Besprenkel de appel en de stukjes die eruit komen met citroensap.
Snij Gandaham, boontjes en (knappend gekookte) asperges in stukjes en meng met de fijngehakte sjalot, walnoten en komkommerblokjes.
Maak vinaigrette met mosterd, azijn en olijfolie. Voeg ze samen met de appelblokjes bij de rest en vul de appels ermee op. Maak de mousse. Warm de room even op en smelt er de kaas en het geweekt gelatineblaadje in. Voeg er cognac, sherry (telkens 1 maatje = 4 cl) en de gesnipperde sjalot bij, kruid en laat afkoelen.
Plaats de appels op borden of schotels. Klop met een garde de mousse stevig op en deponeer een beetje op de appels. Versier met lente-uitjes
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier