Voor 4:

150 g amandelpoeder

3 el donkere rozijnen

6 dadels (zonder pit en grof gesneden)

het sap van 1 citroen

1/3 tl gemberpoeder

1 el honing

peper en zout

nootmuskaat

4 piepkuikens

keukentouw

boter

krielaardappelen

verse spinazie

2 fijngehakte knoflooktenen

Meng het amandelpoeder met de rozijnen, de dadels, het citroensap, het gemberpoeder en de honing. Kruid met peper en zout en een snuifje nootmuskaat. Ontbeen de piepkuikens (of laat dit door de slager doen) en vul de borsten en bouten op met de vulling. Bind alles vast met keukentouw.

Bak het vlees langs alles kanten aan in boter, kruid met peper en zout en braad verder in de oven (15 min. op 200°C). Bedruip regelmatig met het braadvocht.

Kook ongeschilde krielaardappelen beetgaar en braad ze nadien krokant in boter. Stoof de spinazie met look, peper, zout en nootmuskaat gaar. Serveer met het vlees.

Tip

Eventueel kan je hier ook konijn voor gebruiken.

Voor 4:150 g amandelpoeder3 el donkere rozijnen6 dadels (zonder pit en grof gesneden)het sap van 1 citroen1/3 tl gemberpoeder1 el honingpeper en zoutnootmuskaat4 piepkuikenskeukentouwboterkrielaardappelenverse spinazie2 fijngehakte knoflooktenenMeng het amandelpoeder met de rozijnen, de dadels, het citroensap, het gemberpoeder en de honing. Kruid met peper en zout en een snuifje nootmuskaat. Ontbeen de piepkuikens (of laat dit door de slager doen) en vul de borsten en bouten op met de vulling. Bind alles vast met keukentouw.Bak het vlees langs alles kanten aan in boter, kruid met peper en zout en braad verder in de oven (15 min. op 200°C). Bedruip regelmatig met het braadvocht.Kook ongeschilde krielaardappelen beetgaar en braad ze nadien krokant in boter. Stoof de spinazie met look, peper, zout en nootmuskaat gaar. Serveer met het vlees.TipEventueel kan je hier ook konijn voor gebruiken.