Getrouwde pasta met tomatensaus

  • Moeilijkheid

Voor 4:

1/2 kg rundergehakt

1 ui, olijfolie

witte wijn

1 kg gepelde tomaten in blik

peper & zout

1 kg integrale bloem

lauw water

sterke ricotta uit Puglia

Bereid de tomatensaus: versnipper de ui en laat lichtjes zweten in olijfolie. Voeg het rundergehakt toe en bak het vlees aan. Blus de warmte met witte wijn. Laat het vocht gedeeltelijk verdampen en voeg de gepelde tomaten toe. Kruid met peper en zout. Laat alles 1,5 à 2 uur pruttelen op een laag vuurtje.

Vorm een berg met een kuiltje van de bloem. Voeg een beetje water toe en begin te mengen. Gebruik zo veel water als nodig is om de bloem tot een mooie homogene deegmassa te kneden. Laat het deeg een goed uur rusten alvorens te bewerken. Rol de helft uit in fijne worstjes (doorsnede ±5 mm) en de andere helft in dikkere worsten (±20 mm doorsnede). Versnij de eerste dunne pastaworstjes in stukken van circa 4 cm en hol ze uit met een breinaald.

Het resultaat zijn korte pastabuisjes (fusilli). Snij van de tweede pasta telkens zeer dunne schijfjes. Geef ze door middel van een snelle druk met de duim, de vorm van een oortje (orecchiette). Laat de twee pastasoorten rusten en drogen. Kook ze samen, als een trouw paar (de Italiaanse naam is ‘Maritati al sugo di pomodoro’) in lichtgezouten water.

Schep de deegwaren al dente uit het water en vermeng ze onmiddellijk in een diep, warm bord met de tomatensaus en de sterke ricotta.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content