Getoaste croissant met banaan, chocolade en lavendel

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 bananen

25 g boter

4 croissants

Saus:

Â1/2 dl room

Â1/2 dl melk

1 el gedroogde lavendel, plus extra voor de afwerking

150 g pure chocolade

Breng de room en de melk voor de saus aan de kook met de lavendel en laat 30 minuten infuseren. Schil de bananen en snij het vruchtvlees schuin in plakken. Bak de bananen in de boter tot ze licht gekaramelliseerd zijn.

Halveer de croissants overlangs en toast de onderste helften. Schik er de bananen op. Zeef de gearomatiseerde room en breng weer aan de kook. Doe er, van het vuur af, de chocolade bij en roer tot een gladde saus. Druppel deze over de croissants en werk af met lavendel.

Serveer meteen, eventueel met een bolletje roomijs en de bovenste croissanthelften.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content