Gestreepte zeebarbeel met tapenade en courgette

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

8 gestreepte zeebarbelen (rouget)

8 blaadjes basilicum

1 soeplepel olijfolie

Tapenade :

50 g ontzoute ansjovisfilets

100 g zwarte olijven ontpit

100 g kappertjes

1 volle koffielepel mosterd

5 soeplepels olijfolie

1 teentje knoflook

tijm

peper

1 soeplepel citroensap

Gekonfijte courgette :

4 stevige, kleine courgettes

2 teentjes knoflook

2 soeplepels korianderzaad

4 soeplepels olijfolie

1 citroen

zout

peper

enkele blaadjes salade (raketsla, postelein, eikenblad)

De ansjovisfilets, de ontpitte olijven, de kappertjes, mosterd, het gepelde teentje knoflook, citroensap, peper en tijm in een mixer tot een dikke puree draaien. De tapenade met een klopper opwerken door er de olijfolie al kloppende in een dun straaltje aan toe te voegen. Strijk de buikholte van de leeggehaalde en schoongemaakte vissen in met tapenade. Strijk een ovenschotel in met olijfolie, leg de zeebarbelen erin, kruid met zout en peper, bedek met reepjes basilicumblad, besprenkel met olijfolie en gaar de vissen een kwartier in een matig warme oven. Was de courgettes en snijd de groente in plakjes. Fruit de courgette in een pan met olijfolie, geperste knoflook en korianderzaad. Draai het vuur laag en stoof de groente 20 à 30 minuten. Kruiden met zout en peper. De gekonfijte courgette met een vork pletten terwijl men enkele druppels citroensap toevoegt. Verdeel de vis over vier warme borden, leg op ieder bord een flinke lepel compote” van courgette en versier met salade.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content