Gestoomde zalm met sinaasappel en citroen
Voor 2 personen:
Voor 2 personen:
2 zalmmoten of een zalmfilet met vel (180 tot 200 gram)
Â1/2 onbespoten limoen
Â1/2 onbespoten sinaasappel
1 onbespoten gele citroen
100 gram boter
2 eetlepels water
zout en peper
Was de citroenen en de sinaasappel en snijd ze doormidden. Verwijder de schil van alle halve vruchten met een schilmesje, zonder het velletje te beschadigen. Snijd de schillen met een keukenschaar in fijne reepjes.
Breng in een pannetje water aan de kook en laat de reepjes schil er 5 minuten in blancheren.
Stoom de zalm in een stoomkoker op een bedje van schilreepjes. Vijf tot acht minuten moeten volstaan, afhankelijk van de dikte van de vis.
Laat het sap van de halve citroenen en de halve sinaasappel met het blancheerwater inkoken. Voeg op een zacht vuurtje de in stukjes verdeelde boter toe, zonder te stoppen met roeren.
Schik de zalm op een serveerschotel en overgiet hem met de saus. Werk a f met zout en peper en garneer met reepjes schil.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier