Ingrediënten

Voor 2:

  • 1 kop quinoa
  • 2 filets van Noorse zalm (150 g elk)
  • 40 g fijngesneden babyvenkel

Voor de dressing:

  • 1/3 kop extra vierge olijfolie
  • 1/3 kop citroensap
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 1/2 tl honing

Voor de versiering:

  • raketsla of waterkers

Meng de ingrediënten voor de dressing en zet opzij.

Spoel de quinoa goed af en doe in een middelgrote steelpan met twee kopjes koud water. Breng aan de kook, draai het vuur laag, dek af en laat 10 minuten zacht doorkoken of tot het water verdampt is en de quinoa zacht en glazig is.

Kruid de zalm en leg in een stoommandje op een pan met zacht kokend water. Stoom een zestal minuten of tot de zalm gaar is.

Verdeel de quinoa over de borden, schep er de venkel en de sla op, eindig met de zalm. Werk af met de dressing en dien op.

Meng de ingrediënten voor de dressing en zet opzij. Spoel de quinoa goed af en doe in een middelgrote steelpan met twee kopjes koud water. Breng aan de kook, draai het vuur laag, dek af en laat 10 minuten zacht doorkoken of tot het water verdampt is en de quinoa zacht en glazig is. Kruid de zalm en leg in een stoommandje op een pan met zacht kokend water. Stoom een zestal minuten of tot de zalm gaar is. Verdeel de quinoa over de borden, schep er de venkel en de sla op, eindig met de zalm. Werk af met de dressing en dien op.