Gestoomde dumplings met gehakt

Voor ±25 dumplings met gehakt
  • 250 g grof varkensgehakt
  • 3 waterkastanjes
  • 1 el gehakte gember
  • 2 pijpajuin
  • 1 tl lichte sojasaus
  • 1 tl teriyakisaus
  • 2 el aardappelzetmeel
  • 1 el suiker
  • 1 tl Chinese sesamolie
  • blaadjes van 10 takjes koriander
  • 1 pakje ronde wontonvelletjes (50 stuks)
  • bamboe stoommand
  • ronde antikleefpapiertjes voor in de stoommand
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1tl mirin
  • 1 tl rijstazijn
Bereiding
  1. Hak de waterkastanjes fijn en roer ze door het gehakt. Snij gember en pijpajuin fijn en meng eveneens, met de rest van de ingrediënten, met het gehakt.
  2. Plaats een gevulde eetlepel van het gehakt op een rond velletje en vouw dat als een kelk rond het gehakt. Bij gebrek aan ronde velletjes kun je ook vierkante velletjes gebruiken waarvan de hoekjes worden afgesneden. Druk de dumplings zacht aan zodat ze een basis krijgen om op te rusten.
  3. Leg antikleefpapier in de bamboestoommand en leg daarop de dumplings. Zet het deksel erop. Breng water aan de kook in een pot waarop de bamboemand netjes past en laat de dumplings onder deksel 10 minuten stomen.
  4. Meng sojasaus, mirin en rijstazijn tot dip. Serveer de dumplings met gehakt in individuele kleine stoommandjes of op een schotel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content