Gestoomde vis met limoen

Nodig voor vier:

Nodig voor vier:

2 takjes citroengras

1 vis van zo’n 500 g (zeebaars, barbeel, forel, tong)

4 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden

15 g wortel, gepeld en zeer fijn gesneden

4 takjes koriander, zeer fijn gesneden

6 kleine pepers, fijngesneden

2 theelepels suiker

3 eetlepels vissaus

4,5 eetlepels limoensap

Voor de versiering:

blaadjes groene sla

5 schijfjes limoen

verse takjes koriander

Plet het citroengras in een vijzel. Snij een diagonale inkeping in de vis aan beide kanten. Leg de vis in een stoommand op een bedje van geplet citroengras en stoom gedurende ongeveer 15 tot 20 minuten, tot de vis gaar is. Doe de knoflook en de wortel in een kom, samen met de overige ingrediënten voor de saus. Leg de blaadjes sla aan een kant van de schotel en de vis ernaast. Giet de saus over de vis en versier met de schijfjes limoen en de koriandertakjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content