Voor 4:

700 g zoete aardappelen

1 tl gemalen komijn

3 tenen knoflook

1 kaneelstokje

1 steranijs

1 tl korianderzaadjes

4 x 125 g skrei

1 bosje koriander

een kneepje citroensap

1-2 tl harissa (Marokkaanse chilipasta)

4 el olijfolie

broccolischeuten, voor de afwerking

versgemalen zwarte peper en zout

Schil en snij de zoete aardappelen in stukken. Leg in een stoommandje, sprenkel er de komijn over en leg er de ongepelde tenen knoflook naast. Voeg de hele specerijen toe aan het kookwater en stoom de zoete aardappelen 10 min. Verwijder de knoflook en leg de vis op de zoete aardappelen. Stoom nog 10 min. Haal nadien de vis voorzichtig uit het stoommandje en hou warm. Pureer de zoete aardappelen met de uitgeknepen knoflook, de koriander, citroensap en harissa naar smaak, en de helft van de olijfolie. Verdeel over 4 borden en schik er de skrei op. Werk af met de rest van de olijfolie en de broccolischeuten.

Voor 4:700 g zoete aardappelen1 tl gemalen komijn3 tenen knoflook1 kaneelstokje1 steranijs1 tl korianderzaadjes4 x 125 g skrei1 bosje koriandereen kneepje citroensap1-2 tl harissa (Marokkaanse chilipasta)4 el olijfoliebroccolischeuten, voor de afwerkingversgemalen zwarte peper en zoutSchil en snij de zoete aardappelen in stukken. Leg in een stoommandje, sprenkel er de komijn over en leg er de ongepelde tenen knoflook naast. Voeg de hele specerijen toe aan het kookwater en stoom de zoete aardappelen 10 min. Verwijder de knoflook en leg de vis op de zoete aardappelen. Stoom nog 10 min. Haal nadien de vis voorzichtig uit het stoommandje en hou warm. Pureer de zoete aardappelen met de uitgeknepen knoflook, de koriander, citroensap en harissa naar smaak, en de helft van de olijfolie. Verdeel over 4 borden en schik er de skrei op. Werk af met de rest van de olijfolie en de broccolischeuten.