Voor 4:

2 eieren

5 dikke preien

2 laurierblaadjes

1/2 citroen

VOOR DE OLIJVENDRESSING:

1 tomaat

1 el kappers

1 el groene olijven

1 takje dragon

1 tl grove mosterd

1 el dragonazijn

4 el olijfolie

versgemalen zwarte peper en zout

Maak eerst de dressing: dompel de tomaat 1 min. in kokend water. Ontvel en ontpit, en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak de kappers, olijven en dragon fijn. Meng met de tomatenblokjes, mosterd, azijn en olijfolie. Kruid naar smaak. Kook de eieren 8 min., pel ze nadien en prak fijn met een vork.

Verwijder de wortelaanzet en het groen van de preien, snij in stukken van 10 à 12 cm en halveer deze in de lengte. Spoel goed en leg in een stoommandje. Voeg de laurier en in plakjes gesneden citroen toe aan het kookwater. Stoom de prei gaar in 10 min. Verdeel over 4 borden en lepel er de eiermimosa over. Werk af met de dressing.

Voor 4:2 eieren5 dikke preien2 laurierblaadjes1/2 citroenVOOR DE OLIJVENDRESSING:1 tomaat1 el kappers1 el groene olijven1 takje dragon1 tl grove mosterd1 el dragonazijn4 el olijfolieversgemalen zwarte peper en zoutMaak eerst de dressing: dompel de tomaat 1 min. in kokend water. Ontvel en ontpit, en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak de kappers, olijven en dragon fijn. Meng met de tomatenblokjes, mosterd, azijn en olijfolie. Kruid naar smaak. Kook de eieren 8 min., pel ze nadien en prak fijn met een vork.Verwijder de wortelaanzet en het groen van de preien, snij in stukken van 10 à 12 cm en halveer deze in de lengte. Spoel goed en leg in een stoommandje. Voeg de laurier en in plakjes gesneden citroen toe aan het kookwater. Stoom de prei gaar in 10 min. Verdeel over 4 borden en lepel er de eiermimosa over. Werk af met de dressing.