Gestoomde lamsknietjes

Voor 4:

Voor 4:

8 uien

4 teentjes knoflook

4 lamsknietjes (schenkels)

1 bosje verse koriander

grof zeezout

komijnpoeder

chilipoeder

zwarte peper

Bereidingswijze:

Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel de knoflookteentjes en snijd ze in plakjes. Bedek de bodem van een stoompan met de helft van de ui en de knoflook. Leg de schenkels op de uien. Ze mogen dicht op elkaar liggen. Bedek ze met de rest van de uien en de knoflook en spreid er de koriander over uit.

Neem een schone plastic zak zonder bedrukking (of plasticfolie) en leg die over de koriander. Duw de zijkanten stevig in; alles moet goed vast zitten.

Vul de kookpot met ongeveer 15 centimeter water. Zet de stoompan op de kookpot. Omwikkel de ‘naad’ tussen kookpot en stoompan een paar keer met plasticfolie. Doe hetzelfde met de naad tussen stoompan en deksel. Er mag géén stoom ontsnappen.

Breng het water aan de kook en zet dan het vuur lager. Laat 2 tot 3 uur garen. Verwijder de plasticfolie. Haal de koriander met een vork weg. Schep de schenkels op een voorverwarmde schaal.

Doe het zout, de komijn, het chilipoeder en de peper apart in kleine kommetjes. Laat de gasten er wat van op hun bord scheppen en leg uit dat ze het vlees voorzichtig door de kruiden moeten halen.

Tip:

Geef er gestoomde groenten – wortels, bloemkool, asperges – en aardappeltjes (ratte) bij. Smelt een klont goede boter, schep er het schuim af en meng ze met olijfolie van eerste kwaliteit. Lepel dit over de groenten.

Je kunt dit recept ook maken met een lamsbout. Stoom hem klaar zoals de schenkels en leg hem dan in een ovenschaal. Bestrijk de bout met gesmolten boter en zet hem onder de hete ovengrill tot de buitenkant mooi krokant is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content