Gestoomde kabeljauw met gegrilde groenten en knoflook

stewed cod fish with vegetables © Getty

Voor 4 personen
  • 4 mooie stukken kabeljauw van 150 g elk
  • 2 rode paprika’s
  • 1 courgette
  • 1 zoete aardappel
  • 1 aubergine
  • 4 mini-artisjokken
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • een scheut witte wijn
  • tijm
  • rozemarijn
  • 12 teentjes knoflook
  • een bosje raketsla
  • balsamico
  • zout en peper van de molen
Bereiding
  1. Breng water met een scheut witte wijn, sap van een halve citroen, tijm, rozemarijn en zout aan de kook. Laat het vocht pruttelen terwijl je de stelen van de artisjokken snijdt, de buitenbladeren verwijdert en de binnenbladeren bijsnijdt. Kook de artisjokken 7 minuten en laat afkoelen in het vocht.
  2. Verwarm de paprika’s onder de ovengrill tot de schil zwartgeblakerd is. Doe ze in een schaal, dek af met plastic folie en laat afkoelen. Het vel, zaden en zaadlijsten verwijderen. De paprika’s in vieren snijden.
  3. De stukken kabeljauw stomen in een pan met stoommandje en zouten. De zoete appel, courgette en aubergine in plakken en de artisjokken doormidden snijden. Verpak de teentjes knoflook in aluminiumfolie.
  4. Leg knoflook en groenten onder de grill van een voorverwarmde oven of gaar de groenten in een grillpan. Kruid met zout, tijm, rozemarijn en peper.
  5. Schik de kabeljauw, groenten, teentjes knoflook en raketsla op borden. Besprenkel met olijfolie en trek streepjes balsamico over de bordspiegel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content