Gestoomde hoevekip ‘demi-deuil’

Voor 4 Ã 6:

Voor 4 Ã 6:

1 hoevekip (Mechelse koekoek)

200 g zwarte truffels

1 preistengel

2 wortels

2 stengels groene selderij

1 takje tijm

1 Ã 2 laurierblaadjes

1,5 grote ui met kruidnagels

1 teen knoflook

4 stengels bladpeterselie

grof zeezout

gebroken zwarte peper

2 l gevogeltebouillon

2 Ã 3 dl verse room

rijst

Truffeer een dag vooraf de kip door schijfjes verse truffel onder het vel te schuiven. verpak de kip in een zuivere linnen doek en zet een nacht in de koelkast.

Doe prei, wortel, selder, tijm, laurier, knoflook, bladpeterselie en ui met kruidnagel samen met de kip, zout en peper in een couscouspan, bedek de bodem met gevogeltebouillon (zonder zout!). Breng aan de kook en laat ongeveer een uur op laag vuur sudderen.

Haal de groenten uit de pan en versnij ze op een ‘elegante’ manier. Kook de bouillon tot 1/3 in, voeg room toe en laat nog wat inkoken. Versnij de kip en dien op met de groente in de saus. Geef er in bouillon gekookte rijst bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content