Ingrediënten

Voor 4:

  • 50 g ansjovis in olijfolie
  • 150 g zachte boter
  • sap en geraspte schil van 1 onbehandelde citroen
  • 1 bosje dille
  • pilipili en foelie (of nootmuskaat), naar smaak
  • 2 bussels groene asperges
  • 500 g gerookte zalm in sneetjes

Laat de ansjovis uitlekken en pureer in een foodprocessor met de boter, citroensap en -schil, dille en specerijen. Dek af met plasticfolie en zet koel weg. Breek de taaie uiteinden van de asperges, was de asperges en stoom ze beetgaar. Serveer meteen met een flinke klont ansjovis-citroenboter en de gerookte zalm.

Laat de ansjovis uitlekken en pureer in een foodprocessor met de boter, citroensap en -schil, dille en specerijen. Dek af met plasticfolie en zet koel weg. Breek de taaie uiteinden van de asperges, was de asperges en stoom ze beetgaar. Serveer meteen met een flinke klont ansjovis-citroenboter en de gerookte zalm.