Gestoomde groene asperges met ansjovis-citroenboter en gerookte zalm

09-06-2011, 16:57
Bijgewerkt op: 19-05-2024, 16:55
Voor 4 personen
- 50 g ansjovis in olijfolie
- 150 g zachte boter
- sap en geraspte schil van 1 onbehandelde citroen
- 1 bosje dille
- chilivlokken en foelie (of nootmuskaat), naar smaak
- 2 bussels groene asperges
- 500 g gerookte zalm in sneetjes
Bereiding
- Laat de ansjovis uitlekken en pureer in een foodprocessor met de boter, citroensap en -schil, dille en specerijen. Dek af met plasticfolie en zet koel weg.
- Breek de taaie uiteinden van de asperges, was ze en stoom ze beetgaar. Serveer de gestoomde asperges meteen met een flinke klont ansjovis-citroenboter en de gerookte zalm.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier