Gestoomde groene asperges met ansjovis-citroenboter en gerookte zalm

Gestoomde groene asperges met ansjovis-citroenboter en gerookte zalm
Voor 4 personen
  • 50 g ansjovis in olijfolie
  • 150 g zachte boter
  • sap en geraspte schil van 1 onbehandelde citroen
  • 1 bosje dille
  • chilivlokken en foelie (of nootmuskaat), naar smaak
  • 2 bussels groene asperges
  • 500 g gerookte zalm in sneetjes
Bereiding
  1. Laat de ansjovis uitlekken en pureer in een foodprocessor met de boter, citroensap en -schil, dille en specerijen. Dek af met plasticfolie en zet koel weg.
  2. Breek de taaie uiteinden van de asperges, was ze en stoom ze beetgaar. Serveer de gestoomde asperges meteen met een flinke klont ansjovis-citroenboter en de gerookte zalm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content