Gestoomde grijze garnalen en tong met gestoofd witloof

© iStock
Voor 4 personen
  • 200 g grijze garnalen, gepeld
  • 400 g krieltjes
  • 75 g roomboter
  • 1 citroen, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gepeld en versnipperd
  • 4 stronken witloof, grof versneden
  • peper en zout
  • zachte curry
  • 12 tongfilets
  • 2 dl groentebouillon
  • 2 dl en 2 eetlepels witte wijn
  • 2 dl room
  • paprikapoeder
  • 1 el gehakte peterselie
Bereiding
  1. Laat de krieltjes garen in water, giet ze af. Voeg er de roomboter, peper en het citroensap aan toe. Dek af en houd warm.Maak de olijfolie warm en stoof er eerst de ui en dan het witloof in aan. Breng op smaak met peper, zout en de curry. Dek af en laat verder garen gedurende 4 minuten.
  2. Houd dan op zacht vuur warm. Rol de tongfilets op met de velkant naar binnen. Schik ze in een stoommandje en stoom ze 3 minuten in de bouillon. Voeg er dan de garnalen bij en laat alles samen nog 30 seconden afgedekt verder stomen. Haal van het vuur af en houd warm.
  3. Laat ondertussen de 2 dl wijn met de room in een pannetje samen reduceren tot de helft. Breng op smaak met peper, peterselie en paprikapoeder. Haal van het vuur en voeg dan de 2 eetlepels wijn toe. Klop van het vuur op tot een schuimige emulsie.
  4. Schik op voorverwarmde borden eerst een bedje witloof, leg daarop de tong met de garnalen. Werk ze af met de saus en de aardappeltjes en een takje groen.
  5. Snijd 1 gepelde ontpitte tomaat in blokjes. Voeg 1 koffielepel balsamicoazijn bij, roer om. Werk de borden hiermee af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content