Gestoomde, gemarineerde groenten met koriander en tijm

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

4 Wortels, geschild en in dunne rondjes gesneden

1 Aubergine gewassen en met de schil in diagonale blokjes gesneden

3 Rode uien in dunne ringen

1 el. grof zeezout

1 el. koriander zaadjes

1 el. zwarte peperbelletjes

1.5 el. gehakte peterselie

Een paar gedroogde laurierblaadjes

2 Tenen look – heel

5 Tenen look – fijngehakt

1 Courgette in blokjes gesneden

2 Paprika’s -bvb. één rood en één groen- geschild, zaadjes verwijderd en in reepjes gesneden

300cc Olijfolie of een combinatie de helft olijfolie en de helft arachide olie

Pel -indien nodig- en versnijd de groenten. Doe ze in een ruime kom, voeg de kruiden en het zout toe en meng alles. Breng de groeten over in de stoomschaal, op de geperforeerde inzet. Giet een vierde van de olie over de groenten. Schuif in de stoomoven en vul het water reservoir. Stel een stoomtijd in van 5 minuten en start het stomen.

Wanneer de stoomtijd bijna voorbij is schakelt de oven over op een “einde stoomtijd” procedure, waarbij de techniek er voor zorgt dat er nagenoeg geen stoom meer in de oven is wanneer hij geopend wordt. Giet nogmaals een vierde van de olie over de groenten en stoom opnieuw 5min. Herhaal deze procedure nog twee maal.

Laat de groenten vervolgens afkoelen, waarbij u de geperforeerde inzet met de groenten uit de schaal neemt en ze vervolgens vanaf de inzet in de schaal laat schuiven.

Meng de groenten tijdens de afkoelperiode regelmatig met het stoomvocht en de olie onder in de schaal. Eens afgekoeld, een vershoudfolie over de schaal aanbrengen en 24uur in de koelkast laten marineren. Laat voor het opdienen op kamertemperatuur komen en geef als bijlage bij kookvlees, kip of bij bvb. een croque monsieur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content