Ingrediënten

Voor ca. 70 stuks:

  • pakje vierkante deegvelletjes (wonton)

Vulling:

  • 250 g gemengd gehakt
  • 250 g rauw gehakte scampi's
  • 1 tl zout
  • 1 el versgehakte gember
  • 50 g gekookte erwten
  • 2 el lichte sojasaus
  • 2 el suiker
  • 1 tl sherry
  • 2 tl sesamolie
  • 2 el versgehakte platte peterselie
  • 1 el gehakte chilipeper
  • 3 el gehakte bieslook
  • 1 tl vijfkruidenpoeder

Dipsaus:

  • 1 el sesamolie
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 tl sherryazijn

Meng alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar. Neem een wontonvelletje en leg 2 theelepels vulling in het midden.

Maak twee van de vier zijden nat met wat water en plooi tot een driehoek. Druk de zijden aan elkaar. Stoom in een mandje op hoog vuur gedurende 12 tot 15 minuten.

Meng de ingrediënten voor de dipsaus en serveer bij de dumplings.

Meng alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar. Neem een wontonvelletje en leg 2 theelepels vulling in het midden.Maak twee van de vier zijden nat met wat water en plooi tot een driehoek. Druk de zijden aan elkaar. Stoom in een mandje op hoog vuur gedurende 12 tot 15 minuten.Meng de ingrediënten voor de dipsaus en serveer bij de dumplings.