Gestoomde dumplings met dipsaus van koriander en honing
Basisdeeg voor 24 dumplings :
Basisdeeg voor 24 dumplings :
150 g bloem
35 g maïsbloem
250 ml water
1 soeplepel plantaardige olie
2 soeplepels sesamolie
Vulling dumpling :
1 geplet teentje knoflook
2 koffielepels geraspte verse gember
2 koffielepels maïsbloem
60 ml water
1 soeplepel sojasaus
125 g Chinese koolbladeren, fijngesneden
250 g varkensgehakt
sesamolie
Dipsaus :
1 soeplepel honing
1/2 koffielepel sesamolie
60 ml kippenbouillon
2 koffielepels versgehakte koriander
1/2 klein rood chilipepertje, fijngehakt
Bereid het deeg : zeef beide bloemsoorten en doe ze in een kom. Breng het water met de twee soorten olie aan de kook en giet de vloeistof al roerende bij de bloem tot er een klevend deeg ontstaat. Dit deeg kort kneden tot het zacht is en verdelen in 5 porties die elk in plastic folie worden gewikkeld. Laat het deeg zo rusten in de koelkast. De folie verwijderen en iedere bol tussen bakpapier uitrollen tot het deeg flinterdun is. Snijd er vormpjes uit van 4 op 9 cm. Leg de vulling met een koffielepel in het midden van het deeg en vouw dicht.
Het bereiden van de vulling : fruit knoflook en gember in een weinig olie. Voeg de in water opgeloste maïsbloem toe. Breng tot het kookpunt. Doe de versneden kool in de pan en laat het mengsel afkoelen. Het vlees stoven, laten afkoelen en mengen met de kool. Op smaak brengen met sojasaus.
De saus maken door de aangegeven ingrediënten in een kommetje te mengen.
Bedek de bodem van (bamboe) stoommandjes met bakpapier (of lotus- en bananenblad), om kleven te voorkomen. Maak gaatjes in het papier of het blad. Leg de dumplings in de mandjes en bestrijk ze met sesamolie. Stoom de dumplings 20 minuten. Dien op met dipsaus. Hoe sneller ze gegeten worden, hoe lekkerder ze zijn.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier