Gestoofde zeebaars met asperges, groene curry, koriander en kokosmelk

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

4 stukken zeebaarsfilet van 200 g

2 el olijfolie, extra vergine

12 Mechelse primeurasperges

1 el gehakte koriander

2 theelepels groene currypasta (uit de Aziatische winkel)

1 el gehakte, platte peteselie

2 dl kokosmelk

1 kaffirblad, fijngesneden (citroenblad uit de Aziatische winkel)

2 dl visfumet

1 el zachte mosterd

1 dl room

2 el sesamolie

4 schijven lotuswortel en een stengel citroengras (beide uit de Aziatische winkel)

De asperges schillen. de visfumet, de room en 1 theelepel currypasta aan de kook brengen en laten inkoken tot de helft. De kokosmelk toevoegen en nog 5 minuten laten koken. De overige currypasta mengen met de mosterd, de groene kruiden en met deze pasta de vis bestrijken. De sesamolie in een pan met antikleeflaag gieten, de stukken vis in de olie leggen met de bestreken kant naar boven. De pan kort op een vuur plaatsen, afdekken met folie en gedurende 10 minuten in een warme oven zetten. de asperges in 3 stukken snijden en zachtjes bakken in olijfolie. De stengelgroente op het bord schikken en de vis erop leggen. Versieren met gefruite lotuswortel en citroengras. De saus rond de vis gieten.

Recept: Dirk De Koninck – Restaurant La Luna.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content