Ingrediënten

Voor 4:

  • 5 stronken grondwitloof
  • boter
  • Â1/2 el absint of andere anijslikeur
  • 1,5 el geplette roze peperbessen
  • 1 kl griessuiker
  • Â1/2 el rodewijnazijn
  • zwarte peper en zout
  • 4 plakken rauwe ganzenlever van 5 mm dik
  • grof zeezout

Snij het witloof grof en verwijder het bittere onderste. Stoof kort in boter, voeg absint, roze peper, suiker en azijn toe en laat maximum 5 tot 10 minuten verder stoven. Kruid met peper en zout en schik op vier borden. Leg er de ganzenlever op, bestrooi met grof zeezout en zwarte peper en laat smelten over het witloof.

Snij het witloof grof en verwijder het bittere onderste. Stoof kort in boter, voeg absint, roze peper, suiker en azijn toe en laat maximum 5 tot 10 minuten verder stoven. Kruid met peper en zout en schik op vier borden. Leg er de ganzenlever op, bestrooi met grof zeezout en zwarte peper en laat smelten over het witloof.